Gott & Blandat

På denna sida hittar Du en påse med Gott & Blandat

Gott & Blandat är sådant som inte passar in på andra sidor men som ändå kanske kan vara roligt att titta på och läsa om. Det kan vara filmer, bildspel, artiklar och länkar till sådant som jag arbetat med eller projekt jag varit involverad i på olika sätt. Eller bara sådant jag tycker är spännande…

Sidan kommer att fyllas på efter hand så kika gärna in igen!

Quartet de la passion

Trailer från uruppförandet i Visby Domkyrka 14 april 2017

Musik: Claes Holmgren

Koreografi/Dans: Susanne Svantesson

EricsBergskvartetten: Catharina Ericsson – violin, Marie-Louise Sjöberg – violin, Boel Hillerud Nyman – viola, Sara Wijk – violoncell

© Krapsan Produktion

Björnlunda Kammarmusikförening

En film som jag gjort på uppdrag åt Björnlunda Kammarmusikförening i Sörmland.

© Krapsan Produktion

Kulturstigar i Stockholms skärgård

Projekt Kulturstigar i Skärgården vill visa på kopplingen mellan skärgårdens natur och dess historia. Projektet är initierat av Stockholms Läns Hembygdsförening och fyra hembygdsföreningar i länet. 

Jag har gjort den grafiska formgivningen för skyltarna till två av dessa kulturstigar – Kulturstig Pilhamn på Ingarö och Lervassastigen på Ornö. Båda dessa stigar invigdes under 2020.

Passa på att vandra fina kulturstigar för att njuta av naturen  och samtidigt lära dig mer om skärgården!

Huvudskär ca 1915 Foto: © Ornö museum

Huvudskär

Huvudskär ligger i det yttersta havsbandet i Stockholms skärgård.

Huvudskär var på slutet av 1800-talet och början av 1900-talet fyr-, lots- och tullplats. Drygt 100 personer levde under denna period på ön under hårda villkor.

Jag gjorde 2013, tillsammans med tre medarbetare, en utställning på Ornö museum om livet på ön under denna tid. I samband med denna utställning skrev vi också en bok, för vilken jag också var redaktör; Bland uniformer och strömmingsskötar – om livet på Huvudskär i gångna tider.

Boken finns till försäljning. Skicka ett mail vid intresse till info@krapsan.se

Läs mer om utställningen på Ornö museum

Danspodden Isadora

I början av sommaren 2018 intervjuades jag av Danspodden Isadora. Vi pratade mycket om Män som Dansar och vad som hänt med filmen sedan premiären 2015. Och om dansfilmen Den blå klänningen och dans överhuvudtaget. Men också om en hel del annat som mod, inspiration och om att våga ha lite tråkigt.

Intervjun finns att lyssna till, avsnitt 53

 

Paris

I maj 2017 var jag åter i Paris på stipendium från Carina Ari Stiftelsen för att arbeta med dansfilmen Den blå klänningen.

Foto: Susanne Svantesson

Den blå klänningen under Gotland Art Week

Det blev en magisk och helt fantastisk kväll då film- och dansföreställning Den blå klänningen hade smygpremiär i Visby under Gotland Art Week den 23 augusti 2016.

Filmen projicerades utomhus på Domkyrkans vägg och Unn Dahlman dansade i en helt stilla och vacker sensommarkväll.

Ett samarrangemang mellan Visby Domkyrkoförsamling, Film på Gotland, Dans på Gotland och Krapsan Produktion. Tack till alla!

Ett fint förhandsreportage gjordes av Gotlands Allehanda den 22 augusti 2016. Klicka på tidningssidorna så öppnas artikeln för läsning.

Foto: © Sandra Fröberg | Film på Gotland

Visningen under Gotland Art Week var den första med material som inspirerats av skulpturisen Camille Claudel. Det har resulterat i filmen Den blå klänningen, som väntar på premiär, samt Indigo, som fick premiär i oktober 2020 på Länsteatern på Gotland.

Gästspel på festivalen Bollnäs Dansar, okt 2015

Män som Dansar visades på Biografteatern i Kilafors både som offentlig föreställning med publiksamtal samt en skolföreställning för högstadieelever.

Susanne hade också en workshop med dansare, koreografer och pedagoger från regionen. Mycket roliga, inspirerande och spännande dagar!

Se bildspelet från filmkvällen i Kilafors och workshopen i dans.

Foto Kilaforsbion: Matilda Norling Persson

Foto workshop: Camilla Lucchesi

Invisible Traces

Susanne Svantesson och Vanessa McIntosh påbörjade under hösten 2015 inspelningen av en kortfilm med arbetsnamn Invisible traces. Duon startade detta arbete under en residensperiod på Vitlycke Centre for Performing Arts.

Under residenset 2-14 november 2015 höll Susanne Svantesson också en workshop i dans. Vanessa McIntosh fotade.

Se bildspelet från workshopen, 6 november 2015.

Tack till alla som deltog, ni var fantastiska!

En unik filmvising

Kungen av Herrvik har haft många fina visningar. En av de roligare skedde hösten 2006 då jag var inbjuden av Yachsnickeriet och Linds Båtvarv (nuvarande Båtkompaniet). Filmen visades i  slipskjulet med en vacker segelbåt som fond. Innan visningen serverades hemmagjord ärtsoppa med punch och efter bjöds kaffe med kaka tillsammans med en massa trevligt snack .

Se bilder från visningen genom länken nedan.